Kvällens planer

Nyårsafton alltså.

Den tredje i rad som jag och Andreas firar ihop. Nyårsafton 2007 pussade jag på älskling första gången, men ett par blev vi just inte förrän ett halvår senare då vi inte längre jobbade ihop. Och nu är vi en familj på tre.
Ja, hej och hå, vad tiden går.

Nyårsafton 2009 blir väl dock det lugnaste i sitt slag. Först ska vi förbi hos Robin som har middag, vi ska dock inte äta där utan typ.. titta på när de andra äter? Nej men, det blir trevligt att träffa alla. Var väldigt länge sedan nu. De flesta har inte ens fått träffa Lilly heller, så det är väl på tiden.

Därefter ska vi vidare till svärmor och Mattias och äta oxfilé och grejer. Blir nog göttans. Får se om vi stannar där till tolvslaget, hänger mest på om Lilly är piggelin eller ej. Igår somnade hon nämligen redan klockan nio på kvällen. Dock tror jag att hon hade en mardröm ganska kort efter så fick trösta henne innan hon somnade om igen strax innan halv tio. Men inte helt fy skam i alla fall!

Hoppas ni alla får en trevlig kväll, och ett gott nytt år!

Öppen igen

Bloggen har legat nere lite eftersom jag tänkt ändra designen, återigen. Vilket inte det lättaste att få tid över till alla gånger då man har en bebis att pyssla om och roa.

Men. Nu tar jag bort lösenordskyddet i alla fall, trots att designen är ofärdig. Gud vet när jag får det gjort, liksom.

Hejdå hårsnodd

Idag tog vi även en liten promenad i vår extremt snötäckta stad. Helt ärligt, nu räcker det väl ändå med snö? Det faller ner mer, mer. Hela tiden.

Hade fått presentkort på D&D av svärmor i julklapp så nyttjade det litet. Köpte bland annat jeansleggings. Är nämligen väldigt less på att bara ha svarta leggings eller mina alldeles för stora gravidjeans att välja på. Får faktiskt på mig typ alla mina gamla jeans nu, om än med en gnutta våld. Problemet ligger i att mitt bäcken och höfter är något utvidgade sen graviditeten så jag kan. baskemig. inte. stänga igen. gylfen.

Typ så. Och då är ju jeansleggnings genialiskt. Äntligen slipper jag den där evinnerliga hårsnodden som gylfförlängare. No more, säger jag. Det hör väl ändå graviditeten till kan man ju faktiskt tycka.

Träna? Jag?


Hehe. Även den sötaste kan bjuda på fulminen ibland.

Just nu sover Lilly (förhoppningsvis för natten) och Andreas är ute på promenad med Olof och Robin. Det var väl på tiden får man säga. De kom nämligen hem från Jordanien för typ en månad sen och Andreas hade ännu inte träffat dom.

Och här sitter jag all by myself. Ganska skönt ändå. Ännu skönare är att Andreas har två veckors ledighet kvar. För att inte tala om mysigt. Massa, massa tid med hela familjen.

Och imorgon ska jag ta tag i fläsket och börja träna. För första gången någonsin. Nu ska de sista typ tio kilona efter graviditeten bort. Heja, heja mig.

Julaftonsfirandet


När jag för en gångs skull kommer ihåg att ta med mig kameran så dör naturligtvis batteriet. Hann i alla fall ta diverse bilder på en finklädd liten dam på julafton.

Dagen började med dopp-i-grytan med mamma, mormor och bror. Lite senare kom även morbror och Lotta förbi på fika och lämnade en julklapp till Lilly. Kan tillägga redan nu att tjejen var konstant vaken nästan hela julaftonen igenom. Hon vill verkligen inte missa någonting, lilla envisa älsklingen. Så det var lite övertrött gnäll varvat med tokglad tjej hela tiden.
Efter Kalle Anka for vår familj på tre vidare till Andreas' mamma där vi var resten av kvällen; åt middag och hade julklappsutdelning. Lilly blev verkligen överröst med julklappar från alla håll och kanter.

Jag var så frukansvärt trött hela tiden efter all julstress dagarna innan, men det var en bra jul trots allt. Fick en massa fina julklappar och maten, fikat och sällskapet var toppenest!

Det bästa av allt var ändå att jag fick tillbringa julaftonen med mina två största favoriter i hela världen, min underbara Andreas och vår dotter.

Julbakning

(Såja, tredje inlägget på rad med en rubrik som innefattar ordet jul. Det känns som gröt i min hjärna just nu, allt detta jul och jäktande och flängande.)

Nu har jag handlat julklappar till allihopa. Utom den viktigaste. Just typiskt vad himla skitsvårt det ska vara.
Det blev även till att äta middag och julbaka hos lilla mor igår. Andreas stod för knäcken, jag gjorde snöbollar och mamma chocolate crackles. Utsökt. Efteråt köpte vi hem mackor från Subway och såg klart Inglourious Basterds. Two thumbs up.

Idag är det visst da'n före da'n före doppareda'n. Och hjälp, vad jag längtar efter blöta. Eller jaja, dopp-i-grytan.
Vi har bara haft en välbehövligt lugn dag hemma. Dante var här på förmiddagen, sedan har jag väl som mest tvättat och på det så sov jag en stund.
Eller ganska länge faktiskt.

Julklappshandel

Det gick inget vidare med att få tjejen i säng igårkväll. Istället var det en illpigg liten dam som fick sitta i soffan med mamma och pappa och se på Inglourious Basterds.

 

Idag steg vi upp tidigt för att gå på stan och handla julklappar. Kom hem för någon timme för att äta, när Andreas kommer tillbaka från Tenton ska vi in till stan igen. Denna gången får dock Lilly vara hos farmor och mysa under tiden.


Vår julgran



Ikväll har vi haft julemys här hemma. Jag och Andreas klädde granen medan lillan satt och kommenderade oss med sin höga stämma. Hon har nämligen börjat upptäcka sin egen röst, så nu är det prat och tjut som gäller för hela slanten.

Nu ska jag ge mig på att natta en trött tjej. Sedan blir det film med älskling.

Dumt av mig

Läste precis igenom min gamla blogg. Och va, varför bytte jag? Jag saknar den. Eller kanske för att jag faktiskt hade tid att skriva på riktigt då och massa sånt jux. Det var just typiskt.

MEN. Det var i alla fall roligt att gå igenom gamla magbilder.


Tre små veckor innan lillan kom till jorden.

Så himla fin. Jag saknar den. Den också, ja.

Glad Lucia!


Liten hälsning från Lilly i VK's luciabilaga igår.

Hallå?

Fasiken då. Insåg plötsligt hur mycket jag hatar att vara ensam.

Andreas är ute med vänner till sena timmen och jag har haft besök av mamma och Dante under kvällen. De har precis farit hem igen och nu sitter jag här, all by myself. För kan ni tänka er att just ikväll, denna ensamma kväll, så ska minsann tjejen få för sig att somna tidigt.

Vi badade henne halv åtta, och klockan åtta la jag mig med lillan i sängen så hon fick äta lite. Hon somnade på stört. Sedan fick jag gå in till henne två gånger till innan hon slutligen gjorde natt på riktigt.

Kan väl medge att jag är en aning frestad att gå och väcka henne nu. (Lik förbannat vet jag bättre än så.)

Arga onsdag

Hej världen.

Igår var jag på riktigt pisshumör. Lillan ammade skiten ur mig dygnet runt, jag var vrålhungrig hela tiden och jag kände mig bara allmänt ful och misslyckad. (Okej, nu i efterhand inser jag att jag blev arg och ledsen för riktiga småsaker.)

Men idag är jag välmående igen! När jag tänker efter så inser jag att Lilly var en gladskit typ hela dagen igår, till skillnad från mig. Enda gången hon fick ett utbrott var då jag tog på henne mössa. Hon hatar mössa. En gång i tiden hatade hon att vara naken, bada och bli bytt på men allt sånt vande hon sig vid och nu älskar hon det. Varför kan hon inte vänja sig vid mössa också? Lilla envisa älsklingstjejen min.

Just nu sover hon i alla fall bakom mig, tänkte jag just skriva. Men vad fasen, upptäckte nu att det visst är en liten trollunge som ligger och tittar på mig ;)


Trollungen igår.

En trött mamma

Hujedamej. Har inte alls blivit mycket sömn inatt då lillan bestämt har velat amma stup i ett. Känns som om hon jobbar på att öka mjölkproduktionen hela tiden, om det nu är vad hon sysslar med.
Är endast vaken nu för att jag var tvungen att skicka en bild på Lilly till min moster som håller på att fnula med allmanackan mormor får varje jul.

Och nu sitter jag här och är vrålhungrig. Kanske dags att göra morgon trots allt?

Kallt i hemmet

Fryser ihjäl litet här då bostaden är så snåla med värmen. Det är en ren pina att ständigt slänga fram tutten åt lillan när man helst av allt bara vill krypa ner under täcket.
Vi trivs så himla bra i lägenheten och på området, men längtan efter en bostadsrätt växer sig allt större. Vill helst inte lämna området så jag verkligen önskar och hoppas att det kommer dyka upp en ledig köpeslägenhet i närheten så småningom!

Idag har vi en liten vilodag hemma då det märks på Lilly att hon blir ganska utmattad efter en helg med massa ansikten att hålla reda på. Hon ska absolut vara med på allting, så hon har svårt att komma sig till ro och sova när hon ska :)



Bättre sent än aldrig


Ett gäng glada tjockisar i tidningen i fredags :)

Födelsedagsfika part II och julbord

Mors!

Just nu sitter jag med en liten tjej i knät, tror hon tycker det är lite spännande att titta på då mamma skriver.. till min lycka ;)
Vi har nyss haft besök av Andreas' pappa och hans familj som kom för att fira Andreas. Så det blev ett litet födelsedagsfika andra söndagen i rad. Förra helgens bakning blev väldigt uppskattad, men denna var (i alla fall enligt vårt omdöme) ännu godare. Lilly var på ett mestadels gott humör under hela besöket och bjöd alltsomoftast sin farfar, plastfarmor, faster och sina farbröder på ljuva leenden och flin.

Igår for vi till Intersport och MQ för att shoppade upp presentkorten Andreas fått i födelsedagspresent av diverse personer, och på kvällen blev det ett litet julbord hos svärmor och Mattias. Tror aldrig att jag ätit julbord så tidigt något år.

Nu tycks lillan vilja göra något annat, så jag sätter punkt där ;)

Bra och dåliga veckor

Hej, hej!

Det har väl inte hänt så mycket spännande i dagarna så har inte haft något särskilt att skriva om. Har märkt ett konstigt mönster vad gäller Lillys sömnvanor. Varannan vecka sover hon nämligen dåligt/lite och varannan vecka sover hon bra. Just nu är vi inne i en dålig vecka, får bara hoppas att det går över till enbart bra veckor snart.

Igår fyllde Andreas 22, men vi firade ju honom redan i söndags så det blev väl ingen särskilt spektakulär dag. Vi ska dock ha födelsedagsfika igen till helgen, men då är det Andreas' pappa och hans familj som ska komma!


Älskade unge!