Bra och dåliga nätter

Tänkte på det här med bra och dåliga nätter idag då Andreas sa att Visst sov hon väldigt bra inatt? Numera hurrar man tydligen över minsta lilla.
Natten till idag somnade Lilly nämligen innan två (success!) och sov ända till halv sex innan det var dags för mat igen. Och det klassas plötsligt som en bra natt med mycket sömn, typ.

Ja, inte fasen är man bortskämd med sömnen inte :)

Pretty nice

Älskling är och köper hem pizza, jag har en chokladkaka kvar sedan igår, och ikväll är det Idol och två avsnitt av Desperate Housewives på tv.

Ganska fin kväll får jag lov att medge.

En arg tjej

Hejhallå. Fasen vad typiskt sånt här är. Kändes som om jag hade en massa att skriva, och nu när jag faktiskt har tiden så står det tomt i skallen.

Sedan i lördags har lillan varit skrikig varje gång hon ska ammas, förutom på nätterna och mornarna (tack och lov). Misstänker nästan att mjölken rinner för fort, annars vettitusan vad det handlar om. För hon är en glad liten tjej i övrigt så det torde ju inte vara magen. Gud, vad man ibland önskar att dom bara kunde berätta vad som står till istället för att man ska behöva gissa sig fram. Nu har jag i alla fall pumpat ut lite för att se om hon blir mindre grinig av att äta ur flaska :)

Just nu sover dock tjejen, och Andreas är och tränar. Han skulle köpa choklad till mig på hemvägen, och sedan har jag faktiskt en utlovad massage(!) som väntar. Som uteblivit i två dagar nu. Tredje gången gillt, säger jag.

Om kvällen

Hej, eller god afton kanske man säger såhär dags!

Lånade Andreas dator lite snabbt för att fylla på mobilen, och så hamnade jag plötsligt här. Ikväll var vi som sagt hos svärmor där det bjöds på grillat. Übergott som alltid!
Vi fick även med oss en fullproppad papperskasse med jättefina flickkläder som någon bekant till svärmor ville ge oss, flickan som haft kläderna är idag tre år så det är sådant hon vuxit ur. Hur roligt som helst att gå igenom, så det är vad jag sysslat med nu sedan vi kom hem. Andreas for nämligen iväg en snabbis till en kompis som har inflyttningsfest, men han bör vara hemma när som helst nu :)

Nu ska jag fortsätta se på American History X och äta mitt chips och mitt dipp. Puss!

En hel månad

Ja, idag blir tösen en månad gammal. Hjälp, vad tiden rusar iväg! Och jag känner bara hur kärleken för den där lilla, lilla människan bara växer sig större för varje dag. Så fort jag inte har hennes i min famn så saknar jag henne. Helt sinnessjukt.

En annan som också saknar henne är Lillys farmor så snart ska vi dit och äta middag. Annars idag har vi bara tagit det lugnt, en kompis till Andreas var nyss här för att titta på bebisen. Skulle egentligen ta en sväng till H&M men tiden rann visst iväg, idag igen. Leggings går ju verkligen åt som smör, och att det är det enda plagget jag vågar dra på mig nertill utan att drabbas av ångest över graviditetskilona gör ju inte saken bättre.

Apropå det, nu har vi i alla fall börjat bättra lite på våra matvanor och så småningom ska jag börja träna. Hujedamej. Jag har liksom inte tränat i hela mitt liv. Men jag ska komma ner till min idealvikt igen. Så; heja, heja mig :)

Nu måste jag göra mig i ordning. Avrundar med en bild på lilla älskling som sover tillsammans med sin en månadspresent som hon fick av sin far igår ;)


Morgonmys


Hög på koffein

Såja. Nu sover hon igen, mätt och belåten.

Annars rullar dagarna på som vanligt. I lördags slutade jag dricka pepsi för att se om det märktes någon skillnad på Lilly, och vet ni, det gjorde det faktiskt. Vi tycker båda att hon praktiskt tagit sover bättre nu. Så nu är det slut på det, och ja, jag drack mycket pepsi.
Jag tycker nästan att det är jobbigare att hålla koll på vad man äter nu än under graviditeten. Och jag som sett framemot friheten att få äta vad som helst igen, liksom. Nu måste man tänka till både en och två gånger då hon har ont i magen, vad man har stoppat i sig den senaste tiden och så.

I måndags var vi till BVC också. Denna gången var hon 52 centimeter och vägde 4230 gram, min lilla tjocksmock! :) Nästa gång vi ska dit är det dags för läkarbesök, då dom ska lyssna på hjärta, lungor och allt vad hon sa.

Ett livstecken, åtminstone

Dåligt med uppdateringar just nu, jag vet. Men när Lilly sover så passar jag antingen på att sova själv, eller så finns det nått annat att göra som jag prioriterar framför bloggen. Tyvärr.

Haha, härligt att lillan precis la en brakskit borta i vardagsrummet där hon sussar så sött. Anar att hon kommer vakna när som helst då.

Som jag trodde. Återkommer kanske senare ;)

Födelsedagsfirande

Idag hade Lilly, dagen till ära, på sig klänning för första gången då vi for för att fira hennes mormor som fyller 45 år imorgon! Det bjöds på gott fika och sällskap. Min morbror och hans fästmö fick även chans att se Lilly för första gången :)

Något jag för övrigt verkligen måste skärpa till mig med är att ta med kameran! Jag är verkligen urusel på att komma ihåg det. Man inser ju att tiden med liten går så väldigt fort, Lilly växer verkligen som ogräs.

Fredag

Idag tog Andreas ut en av sina pappadag. Skönt för honom, och skönt för mig. Kändes lyxigt att kunna duscha och göra sig i ordning utan att behöva stressa och lyssna efter barnskrik. De två nästkommande fredagarna ska han också ta ut pappadagar, så det blir tre korta jobbveckor på rad för honom :)

Annars har vi inte gjort något spektakulärt. Jag svängde förbi på Haga för att gå ut med hunden medan Andreas och Lilly hälsade på lilltjejens farmor. Efter det for vi hem för att äta lunch och sedan sov jag som aldrig förr, kändes det som. De senaste dagarna har lillan sovit max två timmar i sträck, så det var skönt att få sova någon timme ytterligare på det ;)

Innan jag glömmer

Har självklart tänkt skriva ner min förlossningberättelse, men har hittills inte haft tid över för det. Inser att man glömmer bort detaljer så fort, så jag har i allafall börjat skriva lite på den nu ikväll. Förhoppningsvis kan jag slänga upp den här snart :)

Supermamman

Den första tiden bröt jag nästan ihop varje gång lillan skulle ammas. Herregud, vad man fick kivas och kämpa på. Då jag sa till barnmorskan på BB Hemvård att det var en omöjlighet att amma utan assistans från Andreas, att jag minsann skulle behöva en tredje hand om jag någonsin skulle kunna klara av det själv, så sa hon bara att det där kommer du bli expert på med tiden, du kommer lära dig tricken. Jag kunde bara fnysa åt det svaret, vi ser ju. Jag var helt inställd på att hon baskemej nog allt skulle bli ett flaskbarn tillslut.

Nu är Lilly tre veckor och jag inser plötsligt att jag rent utav kan vara uppe och gå, greja och plocka på, medan hon ligger på den andra armen och äter. Som om det vore den simplaste sak i världen.

Måndag, måndag

Gårdagens vagnoutfit.


Har varit en mindre produktiv dag idag då lilla damen behagade att vara ett bajsande matvrak. Hela dagen. Blev nästan som en ond cirkel tillslut. Hon åt - slumrade till några minuter - bajsade - vaknade - skrek - blev bytt, för att sedan - bli hungrig på nytt. Om och om igen. Inte mycket sömn där inte ;)

 

I helgen har vi bara tagit det lugnt. I lördags blev vi bjudna på sushi hos Andreas' morbror och hans familj. Har verkligen suktat efter sushi under graviditeten, så det smakade fint. Både jag och Lilly fick även försenade födelsedagspresenter av dom, himla snällt!


Kvällsvisit

Ikväll har några kompisar till oss varit och hälsat på. De var därmed de första, som inte tillhör familjen, som fått se vår lilltjej. Lilly som alltid brukar vara pigg och vaken hela kvällarna framtill klockan 01:30, var självklart just ikväll världens sömnigaste goskit. Är lite orolig för att det kommer bli en sömnlös natt nu. Håll en tumme för oss ;)

Enformigt?

När jag läser mina senaste inlägg så inser jag ju att oj, jag skriver ju bara om Lilly. Sedan tänker jag till en andra gång och, det är ju inte så konstigt. Jag har ju hand om henne tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Så jag antar att allt är i sin rätt trots allt.

Gårdagskvällen

En kvällspigg tjej under Sverige-Malta.


Två veckor idag

Idag var vi till BVC med Lilly för att mäta och väga henne. Nu väger hon 3550 gram och är 51 centimeter lång. De brukar ju gå ner i vikt den första tiden, och sedan dess har hon gått upp ungefär 400 gram så BVC-sköterskan sa att det inte var någon tvivel om att hon fick gott om mat i varje fall :)

Lilltjejen blir för övrigt två veckor idag. Tycker tiden bara springer iväg! Just vid den här tidpunkten, för två veckor sedan, låg jag på förlossningen med värkar from hell.



Nykläckt Lilly.

Favorit

På väg hem från BB.

Om den första tiden

Just nu sover lillan så sött och Andreas har precis farit iväg på sin träning. Vi börjar så smått få in rutin på vardagen här hemma, tycker jag. Även om en nyföding inte har så mycket dygnsrytm att tala om. Vi får för det mesta bra med sömn om nätterna i alla fall, så det är toppen! Speciellt nu när Andreas har börjat jobba igen på allvar, är ju skönt om han slipper gå dödstrött på jobbet.

Lilly var ganska skrikig om nätterna första tiden och vi misstänkte att hon hade ont i magen. Pratade med BVC-sköterskan då hon var här på hembesök förra onsdagen och då tipsade hon om Semper magdroppar, sedan vi började ge Lilly dropparna har skriken fantastiskt nog upphört. Gör ju så ont i mammahjärtat när lillgumman ska måsta skrika sig högröd i ansiktet.

Vårt lilla paket visar sig mer och mer mänsklig för var dag. Det är så häftigt att följa hennes utveckling. Nu kan hon vara vaken långa stunder och bara titta sig storögt omkring. Och hon ler alltoftare, även om det än så länge fortfarande är omedvetet förstås.

En ny vardag

Bloggen är ungefär det sista jag ägnar en tanke åt för tillfället. Tänkte skriva några rader nu i alla fall, men inser att jag har för mycket att berätta. Såklart, det har blivit många hektiska dagar för oss den senaste tiden som nybliven småbarnsfamilj. Har varit nära och kära på besök här varje dag sedan vi kom hem från BB i lördags. Alla vill titta på underverket. Lillys mormor och farmor är förmodligen de mest stoltaste mor- och farmödrar man kan finna på denna jorden.

Idag var det visst min födelsedag också. Mitt i allt detta. Närmsta släkten kom och firade mig ikväll, och utöver det har jag fått många fina gratulationssamtal och sms. Både för min födelsedags skull, men även för Lilly!

Okej. Jag måste avrunda där. Ska mysa ner mig hos älskling och dottern framför min nya amnings-TV*.

* Har fått låna en helt bejublarns skön fåtölj av svärmor som jag kan amma i utan att döda ryggen, och idag fick jag en TV av Andreas i födelsedagspresent så jag har något att glo på under tiden ;)