Efterkontrollen

TJENIS.

Idag var det dags för efterkontroll hos min barnmorska. Hon kollade blodtryck och blodvärde och det såg bara bra ut. Men det gjorde det ju hela graviditeten igenom också. Vi pratade lite om förlossningen också, hur vi upplevde den och så. Jag hade en positiv inställning inför förlossningen, och jag är väldigt nöjd med den såhär i efterhand med! Stygnen hade läkt bra så det var också skönt att höra.

Efteråt skjutsade Andreas mig och Lilly till min mamma. Hon skulle vara på konferens i Härnösand hela dagen så jag skulle passa hunden. Hade ingen lust att åka buss med det tunga jäkla babyskyddet så jag blev kvar där ända till mamma kom hem vid 18. Då möttes hon av en massa härliga leenden från lilltjejen, så mormor hennes blev alldeles rörd.

Har varit en himla hektiskt vecka och jag har baskemig stigit upp tidigt varje dag, speciellt med tanke på att lillfjonkan behagar att somna så himla sent om nätterna. Jag är allt bra trött nu med andra ord ;)

Nyklippt

Jaha, godmorgon!

Lillan har gått tillbaka till att vara vaken till fyra på morgonen igen, så här sitter jag förfärligt trött och väntar på att mina ägg ska bli klara ;) Efter att jag fått i mig lite frukost ska jag baskemig krypa ner i sängen igen. Har börjat bli lite förkyld också, så känner mig inte på tipptopp precis.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Mamma ska kanske komma förbi en sväng efter att hon varit på något möte och så. Hon har ju höstlov i veckan eftersom hon jobbar på skola.
Igår passade jag på att klippa mig medan Lilly fick vara hos sin mormor. Så himla skönt att få skämma bort sig lite, det var jättelänge sedan jag klippte mig senast! Efteråt blev det fika hos mamma med mormor.


Lilly chillar hos mormor.

VAKEN!

Gud. Så skönt det är att vara uppe med tuppen. Och jag har alltså inte varit vaken ända till nu. Hade räknat ut att lillan rent logisk borde somna vid 00-01 då hon vaknade vanlig tid igår trots att hon varit vaken så pass länge på natten. Hade inte riktigt hoppet om att det verkligen skulle bli så, men hör och häpna! Klockan ett somnade min lilla korv, minsann. Så tidigt har hon liksom inte somnat sedan.. aldrig.
Och jag som är så van vid att sitta upp till fyra på morgonen var ju såklart illpigg då, låg fasen vaken ända till tre!

Sover gör hon i alla fall fortfarande, och lär göra det till åtminstone elva. Själv har jag precis hängt upp tvätt i torkskåpet, kokat ägg och nyponsoppa.. och just nu sitter jag här och avnjuter världenst bästa frukost :)


Pappa är alltid rolig att prata med.

Söndagschillen

Hallå, hallå.

Idag har det varit en slappisdag med familjen. Lilly somnade enligt sommartid halv sju i morse. Och jag som hade hoppats att hon skulle börja somna en timme tidigare nu när vi ställt om till vintertid, tji fick jag ;) Antar att det beror på att hon är lite krasslig som det blivit lite knas med sömnen. Men hon verkar i alla fall redan bättre!

Hon har börjat bli lite stor för att badas i tvättfatet, så ikväll fick hon premiärbada badkar med pappa istället. Det var nog mycket mysigare och roligare enligt hennes tycke tror jag, hon låg då och flöt där så nöjt :)


Pratglad tjej.

Pappa upp i dagen


Trött liten sötis.

Ikväll har vi varit hos svärmor och Mattias och ätit middag. Lillan har gått och dragit på sig en liten förkylning så hon har sovit ganska mycket idag, lillgumman våran!
Just det, förra helgen fick jag se lite bilder på Andreas då han var bebis. Och om jag säger såhär, Lilly är identisk med sin far. Då hade min mormor rätt som direkt då hon såg Lilly första gången utbrast att Hon är pappa upp i dagen!
Ska minsann bli spännande att se hur lilltjejen kommer utvecklas utseendemässigt. Om hon blir lintott som sin mamma, eller fortsätter vara mörkhårig som sin farmor :) Jag hade samma mörka hår som Lilly då jag var bebis så det kan då gå hur som helst med det där.

Första leendet fångat på kort


Det finaste som finns.

Vi smälter varje gång vår älskade gounge skrattar och ler. Varje morgon då hon vaknar fyrar hon av ett stort leende mot mig. Och varje eftermiddag då Andreas' kommer hem från jobbet möts han av samma kärlek.
Men likförbannat varje gång jag springer efter kameran för att fånga det på bild så hinner hon blir en ledsen tjej som undrar vart mamma tog vägen. Förstås.

Tidigare idag så fotade jag bara henne lite på måfå medan jag väntade på att maten skulle bli klar, och då jag tittar igenom bilderna jag just tagit så ser jag bilden ovan!

När man minst anar det, helt enkelt :)

Fart och fläng


Älsklingtjejen.


Lördag: Köpte ett babygym till sötungen och sena födelsedagspresenter till Andreas' syskon. Åt middag hos Andreas' pappa med tjocka släkten på hans sida. Lilly fick presenter och vi tog femgenerationskort.
Söndag: Först fikade vi hos svärmor med hennes sambos föräldrar som var på besök. Lilly fick världens sötaste klänning av dom som hon ska ha på julafton :) Därefter åkte jag och Lilly till min mamma för att äta middag med med henne, Oscar och mormor medan Andreas grejade på med diverse saker och spelade innebandy.

Lilly vill äta jämt och ständigt just nu så det har varit långa amningsdagar hemma i veckan. Ganska mysigt ändå, och skönt att bara få vara hemma och vila upp sig efter helgen.
Har tänkt göra en fotobok till Lilly, om hennes första levnadsår, så det pillar jag lite med nu i väntan på Desperate Housewives :)

Sovmaraton

Oj, det går några dagar mellan inläggen märker jag. Tänker alltid att jag i alla fall ska pressa in ett litet inlägg varje dag, men det är alltid något annat som dyker upp.

Just nu sover Andreas och Lilly. Eller Lilly har praktiskt taget sovit hela dagen, liten komiskt då jag just idag hade bestämt mig för att försöka hålla henne vaken dagtid så att vi så småningom ska kunna vända på hennes, och mitt, dygn. Stört omöjligt var det. Hon kunde knappt hålla ögonen öppna för allt i världen, men det beror nog på att hon knappt sov något alls igår, dessutom var hon skrikig halva natten. Det har hon i och för sig varit hela veckan vid varje nattning, men natten mot idag var extrem. Tror att hon är i en tillväxtperiod just nu, så det är väl bara att stå ut ;)

Medan hon har haft sovmaraton har jag städat och tvättat och grejat på. Skönt att få tid över till lite sånt ibland också, så det inte ser ut som en svinstia här.

När jag blir stor

Hejhå. Har väl inte så mycket att skriva just nu, egentligen. Har varit två lata dagar i rad från min sida. Det är nog första gången sedan lillan kom som jag faktiskt känt mig trött. Ganska otroligt faktiskt! Nog för att vi sover som små grisar på morgonkvisten, så jag är rätt utvilad under dagen sedan. Hon har sovit mycket och länge nu ikväll också så jag är rädd för att det kommer ta lång tid innan hon somnar inatt ;)

Lite nu och då dyker studietankar upp i huvudet på mig. Nu är jag inne i en sån period igen. Tankar om vad och när jag ska börja plugga cirkulerar runt, runt. Eller jag vet förstås när, jag vill verkligen börja plugga så snart som möjligt efter mammaledigheten! Men det går ju inte utan en idé om vad, så det känns lite som om jag sitter fast.

Jag önskar mig åtminstone en liten, liten dröm.

Natten mot en söndag


Mammas skatt.

Haha, precis då jag skulle börja skriva så hör jag älskling ropa på mig. Då har Lillygumman tokspytt över hela sig själv, sin pappa, golvet och soffan. Av någon förunderlig anledning gör hon det varje lördag, sötnosen! Vi har i alla fall sagt att det är lika bra att behålla samma soffan genom hela småbarnstiden, hur härligt fläckig den än hinner bli ;)

Idag ville Andreas köpa en Sverige-body till lillan som han hade sett ut på Åhléns, den fanns dock inte inne till hans förtret. Hon hade åtminstone sina Sverige-sockar sedan tidigare på sig under kvällens matchen, som inte gick alltför bra.
Jag däremot köpte något jag drömt om länge, en vit klädstege! Blir nämligen tokig på Andreas' kläder som ligger slängda på sovrumsgolvet, så nu jäklar ska det bli ändring på det! Nu får han så snällt hänga upp dom på min fina stege istället.

Snart börjar det nog lida mot natt hemma hos oss, hon brukar vara lite envis den här tiden men sedan sover hon så bra resten av natten. Kan faktiskt inte alls klaga på hennes sovrutiner, jag känner mig då utvilad på dagarna!

I förrgår, igår, idag

Precis kommit hem från Socialtjänsten. Vi var där för att skriva under om gemensam vårdnad samt bekräfta Andreas' faderskap. Skönt att ha det gjort nu!

I förrgår promenerade jag in till stan med lillan för att hälsa på Ida som nyligen flyttat. Fyra våningar fick vi dra upp barnvagnen till deras lägenhet då det inte finns hiss i huset, men det gick faktiskt bra! Blev bortskämd med god mat och fika, i övrigt blev det mest en massa bebismys och prat. Blev kvar där hela dagen så även Olle hann träffa Lilly.

Efteråt gick jag vidare till mamma och passade på att äta middag där då Andreas ändå hade träning direkt efter jobbet. Vi provade att gå med Dante vid vagnen och det gick faktiskt bra, även om vi inte gick så långt. Han ville dock titta till lillan med jämna mellanrum ;) Fick skjuts hem sent på kvällen så väl hemma var jag helt slut.

Igår var det dags för BVC igen. Nu väger tjejen 5020 gram och är 56.5 centimeter lång, här går det minsann undan! Hennes huvudomfång har ökat 4.5 centimeter sedan födseln. Var även dags för en läkarundersökning då det lyssnades på hjärta, lungor och lite sånt. Allting såg i alla fall bara bra ut så det var skönt! BVC-sköterskan trodde dock att Lilly hade svamp så jag fick med mig någon lila vätska som jag ska pensla på utslagen i några dagar framöver.

Idag ska jag bara ta det absolut jättelugnt. Himla skönt att det snart är helg också! Även om jag är ledig även på veckorna så är det ju ändå inte samma sak som på helgerna. Framförallt då Andreas är hemma också och kan hjälpa till med Lilly. Jag har ju trots allt bebisjour dygnet runt, så helt ledig är jag ju aldrig ;)

Tisdag

Skogspromenad.

 

Hej, hej. Himla härligt det har varit ute idag! Tog en lång promenad i skogen med lillan, hur mysigt som helst. Får nog bli lite av en daglig rutin, behöver verkligen röra på gravidfläsket nu! Ringde även och bokade tid för efterkontroll på barnmorskemottagningen idag. I slutet av oktober blir det av, sen jäklar ska jag ta tag i träningen också! Med stöd och hjälp av älskling, annars lär jag väl ge upp direkt :)

 

Fick även ett oväntat samtal från Trygg Hansa under dagen. Tydligen har jag rätt till ersättning för mina dagar på BB, så hon skulle skicka lite papper till mig om det. Även om det inte är en stor slant, så klirrar det ju alltid fint :)

 

Nej, dags att avrunda. Jag och lilltjejen ska mysa ner oss i soffan nu och se på Desperate Housewives, medan pappa Andreas tränar. Puss!


Promenader i höstvädret

Gick inte att blogga igår, av någon anledning. Men nu är jag här!

Gick för att möta upp Andreas efter jobbet idag, så har precis kommit hem från en härlig höstpromenad på typ en och en halv timme. Lilly sov så sött i vagnen hela tiden. Hon har förövrigt varit världens bästa bebis hela dagen idag. Om alla dagar såg ut såhär kan jag absolut offra lite nattsömn och sitta uppe till fyra på morgonen med ett klarvaket matvrak.
Både natten som var och natten dessförinnan har hon dessutom sovit fem respektive sex timmar i sträck, helt fantastiskt skönt! Den vanan får hon gärna fortsätta med :)

I helgen var min moster i Umeå och hälsade på medan hennes man och min morbror var uppe i stugan för att göra vinter. Hon och mormor kom förbi en sväng på lördagen då moster Karin ville se hur vi bodde nu.
Senare promenerade vår lilla familj till min mamma för att äta indisk mat från Gandhi med gänget, alltid lika gott! Lilly fick även en mysig dress av min moster, dessutom hade mormor tagit med sig en hel drös med gamla bebiskläder som jag hade då jag var liten.

En hopplös önskan

Natten till igår hade jag en dröm som liksom etsat sig fast. En helt vanlig, obetydlig dröm om just vad drömmar brukar handla om. Nonsens. Ingenting alls.
Vi var och tittade på bebisprylar. Barnvagnar. Babysitters. Gåstolar. Typ, sånt. Det är dock inte vad som spelar någon roll. Vi, alltså. Ett gäng på kanske fem, sex, sju personer. Men det är inget ansikte som riktigt fastnar. Utom ett. Älskade, saknade morfar!

Om det är något jag verkligen har svårt att liksom.. acceptera? Kan man säga så? Om det är något jag verkligen önskar så är det att morfar hade hunnit träffa min dotter. I början av graviditeten, när han fortfarande var vid livet, så var det en sak som kändes så himla självklar. Morfars första möte med mitt barn. Jag kunde verkligen se scenariot framför mig. Hans lyckliga uppsyn, med tårar i ögonen. Precis som han en gång såg på mig, då jag var alldeles ny. Aldrig så stolt som då. Även fast vi ännu inte kände varandra då så var jag sedan den dagen hans favorit i hela världen.

Och hans allra sista dag i livet. När morfar hämtade upp mig för att skjutsa mig till, var är oväsentligt. Bara timmarna innan hans sista andetag satt vi där i hans bil och pratade och skojade friskt som vanligt. Som alltid. Och plötsligt kom vi in på min graviditet, för första gången. Och för sista gången, men det visste jag ju inte då. Även om han hade väntat länge med att ens yttra sig angående det så hördes det verkligen på hans röst hur glad han var. Och, "det vore ju roligt om det blev en flicka".

För visst blev ju så som du önskade, morfar. Men jag önskar fortfarande att du fått chansen att uppleva det också. ♥

Att vara alltför fäst vid någon

Andreas for nyss iväg för att hämta svärmors sambo på flygplatsen, och tog Lilly med sig. De ska även passa på att kika in hos dom så svärmor får träffa sitt lilla barnbarn en stund. Tyckte först det lät som en bra idé, så jag får lite egentid. Kunde ju vara skönt, tänkte jag.
Men fyfabbe alltså, den känslan dog bort rätt snabbt. Jag är liksom van vid att ha min dotter hos mig hela, hela tiden. Nu känns det jättekonstigt. Får fasen ont i magen.

Hur ska jag någonsin kunna låta någon sitta barnvakt åt henne? Och vi som har en hel hög med folk som slåss om att få rå om henne en stund. Woopsie.


Älskade, älskade hjärtebarn.

Ärenden under dagen

Dagen idag startades upp med lunch från McDonalds. Slår väl aldrig helt fel. Därefter for vi ut en sväng med bilen och uträttade lite ärenden. Jag gick bland annat förbi på banken för att sätta in utbetalningarna från försäkringskassan på mitt konto. Fick äntligen mina leggings inhandlade också, de hade bara ett par inne och det var i min storlek. Tur där.

Vi köpte även en rakapparat, så idag ska jag snagga håret på älsklingen. Nu slipper han fara iväg till Catta varje gång han ska få det gjort.

Lillan sov så sött hela tiden, och nu ligger hon i vår säng och sover ännu. Hon lär ju dock vakna snart för en bit mat ;)

Första oktober

Just nu sover Andreas och lillan, så jag passar på att sitta här lite ostört. Min dyngsrytm är ju helt åt helskotta numera eftersom Lilly behagar att vara vaken till tre på natten för att därefter sova till långt in på dagen. Då får man även själv så fint passa på att sova så man orkar med en klarvaken tjej senare.
Imorgon har älskling tagit ut sin sista pappadag, så inatt får jag i alla fall lite assistans och sällskap. Känns alltid lite extra lyxigt ;)

Idag då hon låg och chillade i mitt knä så tokbajsade hon i vanlig ordning. Tyckte plötsligt att det blev hemskt varmt under henne, då hade hon naturligtvis lyckats få bajs längs hela ryggen på sig själv. Var bara till att tappa upp ett bad åt lilla damen, något hon gör mer än gärna. Jisses, vad hon njuter av att ligga och sprattla i vattnet, sötungen min!