Dagarna bara rusar iväg

Känns som om jag borde skriva någon rad här, säga att jag lever. Var väl några veckor sedan sist. Sitter oftast vid datorn på kvällarna då lillan gjort natt och då lånar jag Andreas' laptop (min dog ju i somras och stationära står i sovrummet, vill inte riskera att väcka Lilly). Har ju alla bilder och så på andra datorn så då känns det aldrig kul att blogga från älsklings. Skyller då på det, och att jag är en gnutta omotiverad.

Igår blev lilla tjejen ett halvår! Det är så himla sjukt, om ytterligare ett halvår så firar vi hennes ettårsdag. Tiden har verkligen gått löjligt fort. Helt underbara, om än trötta, sex månader har det varit. Kärleken bara växer sig större för varje dag, finns ingen ände.

Sotis

Ouwh. Varje gång jag klickar in på en blogg vars innehavare väntar barn så blir jag så väldigt avundsjuk. Självklart minns jag ju hur tungt och jobbigt det var i slutet; hur less jag var och bara ville att skitungen skulle ut, ut, ut.

Det kan ändock inte hjälpas, jag längtar redan till nästa gång!

Lillan äter vidareNu har vi kört med smakportioner i en veckas tid. Det har gått jättebra, lillan äter för kung och fosterland. Hon är så duktig så. Söligt blir det förstås, och hakklappen är visst minst lika god att tugga på emellanåt.

Födelsedagar och sängkläder

(Skrev detta tidigare idag men var tvungen att avbryta då lilla hjärtat vaknade och krävde uppmärksamhet.)

I helgen blir det till att fira Andreas' pappa och min mormor som båda fyllde år i torsdags. Planen är att vi ska till A's pappa ikväll och äta, och sedan får det bli en sväng till lilla mormor imorgon.

Vi ska även försöka få hem spjälsängen som står hos mormor, lillan sover nämligen fortfarande i babykorgen. Trodde inte att vi skulle kunna använda den så pass länge som vi faktiskt gjort, men nu börjar den i alla fall bli på snudd för liten. Den har varit suverän att söva tjejen i då den står på hjul. Har köpt Vyssan Lull-tassar till spjälsängen, får hoppas att de fungerar lika bra.
Köpte nya sängkläder förra helgen som ska invigas i spjälsängen sen. Är fasen avundsjuk, tycker sängkläderna är jättefina! Måste allt googla fram något liknande till vår säng.

Lilly med morbror Oscar


Igårkväll for min lilla lillebror, tillika Lillys morbror, till Norge där han ska vara på obestämd tid. Jag tvingade därför honom att ställa upp på en sjuttioelva kort med systerdottern hans. Vem vet när de ses nästa gång, liksom.

Kom, kom våren!

I helgen har det tränats, shoppats, städats och röjts, och shoppats ännu mer.

  • Vi har vårifierat vårat kök med gröna, sköna färger. Och tulpaner förstås. Med detta vill vi säga att våren är mer än välkommen just nu. Så less på kyla, så less på snö.
  • Vi har introducerat mat för Lilly, potatis fick hon smaka. Och oj, vad hon smaskade i sig! Blev smått arg när hon inte fick mer. Men vi måste ju ta det lugnt så lilla magen hinner vänja sig.
  • Vi har börjat röja ur Lillys kommande rum som för tillfället agerar förråd. Dags för en tripp till IKEA snart tror jag, har ganska klart för mig (haha nej, Andreas har inget att säga till om) hur det ska inredas.

Sedan var jag och dottra mi även till Lillys mormor som fick den stora äran att fräscha upp mitt hår en aning. Lite, lite ljusare blev det. Mot sommaren ska det nog få bli ännu ljusare, till Andreas lycka.

BVC-kontroll

(Skrevs den 28:e, men publicerades aldrig.)

Vikt: 8650 g
Längd: 67 cm
Huvudomfång: 43.5 cm

Lilly tycktes ana oråd redan när vi kom dit. Helt hysterisk var hon, lilla gumman. Det var förstås dags för läkarkontroll och vaccinering, igen. Inte populärt, inte.
Hon växer i alla fall så det knakar. Hennes kurva ser jättebra ut så det är skönt att höra, helammar ju trots allt fortfarande.

Pratade lite om smakportioner också. Har ju varit lite kluven när det gäller det där, men nu ska vi nog börja med det i alla fall. 5 månader känns som en bra ålder, lite mittemellan.

Innan vi for hem igen fick Lilly äta, sedan sov man gott i bilstolen på hemvägen. Vaknade inte ens när jag tog av henne ytterkläderna nu. Hemskt trött liten dam.