Ljuva vår

Lilla tjejen redo att möta vårsolen.

 

Himla härligt att våren äntligen har börjat komma igång i ordentligt. Märks att svenskarna fått nog av vintern nu, då de så fort solen tittar fram och termometern visar några plusgrader lägger sig halvnakna på altanen.

 

Vi har precis varit på en lång promenad, och just nu ligger Lilly och sover vidare i vagnen. (Bara för det så vaknade tjejen, så nu får hon sitta i mammas knä istället.)


Känner att jag tappade tråden lite nu.

 

I helgen vankades svärmors dispution samt fest på det, och så skrev vi visst högskoleprovet. Åkte på en förkyldning på det också, så jag var helt färdig vid helgens slut.

Kändes jobbigt att behöva lämna bort lillan så pass länge (under högskoleprovet), men det hade bara gått bra, såklart! Hon hade varit världens snällaste och gladaste bebis.

 

Nu ska Lilly få lite fika, sen kommer nog pappa Andreas hem snart. Då blir det kramkalas i vanlig ordning.


090406

Ett år sedan idag. Kan fortfarande inte tänka på dig utan att börja gråta. Det känns så overkligt alltsammans. Jag är så glad över den där sista stunden i bilen med dig. Även om jag hade vetat att du bara timmar senare inte längre skulle finnas så skulle jag inte vilja ändra på någonting av mitt sista minne med dig. Vi skämtade och vi skrattade, precis som alltid. Och du pratade om min graviditet. För första gången så pratade vi om bebisen i magen, det fanns lycka i din röst. Jag hörde det så väl. Det vore ju roligt om det blev en flicka, de orden kommer jag alltid bära med mig. För visst blev det en liten flicka, och jag vet att du skulle avguda henne. Precis såsom du avgudade mig.

Jag saknar dig varje dag, morfar.

Påskhelgen

Nu är påskhelgen över, har varit riktigt trevligt. I lördags var vi som sagt ute i stugan, och på söndagen blev det middag hos Andreas' pappa. Nu har jag avverkat älsklings alla sjumiljoner fastrar också. Lilly fick i sedvanlig ordning lite presenter, hon blev dock mest förtjust i paketsnöret som de var inslagna med.

Hittills har alla påpekat att Lilly är så himla lik pappa sin, och det är hon ju också. Men nu den senaste tiden så har folk sagt att hon börjar likna mig mer och mer. Spännande att se vart det slutar, om hon blir en kopia av mig som jag var av mamma... eller om hon kanske blir mer 50/50. Hur som helst så är hon världens vackraste lilla skatt.

Långfredag

Hallå blogg.

Ikväll är Andreas ute och slirrar medan jag är hemma med dotter och katt. Dottern somnade för tjugo minuter sedan, och katten ligger och chillar bredvid mig i soffan. Är kattvakt i en vecka då mamma är i stugan.

Tänka sig att det snart var 1.5 år sedan jag senast drack, kan inte påstå att jag är sådär dundersugen på det heller. Kanske främst för att jag fortfarande ammar, känns inte så rockigt att gå med sprängfyllda tuttar i fyllan och villan. Så länge nöjer jag mig ganska gott med att vara helyllemorsa.

Imorgon ska vi ut till stugan i Ratan med Andreas' släkt och fläska oss i mängder. Blir mätt bara av att tänka på det. Hoppas på någorlunda fint väder också så man kan vara ute, lite pulkaåkning med Lilly och sådär.

Åh, blir alldeles varm när jag tänker på den där underbara lilla varelsen. Vill bara gå och väcka henne. Hon är så himla glad och lurig hela tiden. Hon har blivit en hejare på att sitta själv nu, och hon har även upptäckt att om hon vill bli upplyft så är det bara att sträcka upp armarna i luften. Mammas söta, duktiga älskling!